Tokom 2021. godine, u Narodnom pozorištu Sombor odigrano je 5 premijera. Na repertoaru u 2021. godini odigralo se ukupno 17 različitih predstava.
Na našim scenama održano je ukupno 97 programa, od čega je 77 predstava našeg Teatra, dok smo 20 programa ugostili na našim scenama.
Od 9. do 13. juna 2021. održan je 28. i 29. Pozorišni maraton pod sloganom Liberté, égalité, fraternité, solidarité! U okviru spojenog izdanja festivala održano je 17 programa, od čega je 10 večernjih predstava, 4 predstave za decu, dva koncerta i jedna promocija knjige.
U 2021. godini posetilo nas je preko 15000 gledalaca. Obeležili smo i dva jubileja: 50. izvođenja predstava TARTIF, autorski projekat Igora Vuka Torbice, po motivima originalne Molijerove drame i TENOR NA ZAJAM, Kena Ludviga, u režiji Olje Đorđević.
U julu 2021. godine, sa predstavom TARTIF, učestvovali smo na međunarodnom pozorišnom festivalu World Theatre in Sofia, u Sofiji, Bugarska.
Uspešno smo realizovali ukupno pet projekata, koje su podržali Ministarstvo kulture i informisanja, kao i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.
Kraj godine obeležila je nagrada Miloš Žutić, koja je dodeljena Marku Markoviću za najbolje glumačko ostvarenje, za ulogu Đorđa u predstavi SEMPER IDEM, po romanu Đorđa Lebovića, u dramatizaciji i režiji Gorčina Stojanovića.