U četvrtak, 25. novembra 2021. godine, Narodno pozorište Sombor slavi svoj 139. rođendan - Dan Pozorišta. Dan Pozorišta obeležavamo premijerom predstave KAŠTEL U JEZERU Nine Plavanjac u režiji Marjana Nećaka.
Marjan Nećak je reditelj, kompozitor, scenograf i dizajner svetla. Muzikom se bavi od najranijeg detinjstva, autor je više od 250 predstava, od kojih su 30 predstave za decu. Radi na projektima u gotovo svim pozorištima na Balkanu i u Evropi. Ovo je njegova prva režija u Srbiji.

Premijera predstave KAŠTEL U JEZERU održaće se na Velikoj sceni, sa početkom u 20 časova. U predstavi igraju Marko Marković, Ksenija Mitrović, Aleksandar Ristoski, Saša Torlaković, Ivana V. Jovanović, Stefan Beronja.

Scenograf predstave je Valentin Svetozarev, kostimograf Biljana Grgur, video rad Marin Lukanović, a konsultant za scenski govor je Bogomir Đorđević.

Marjan Nećak predstavu KAŠTEL U JEZERU opisuje kao jednu višeslojnu bajku za odrasle, istakavši da je u predstavama u poslednje vreme lepo pomalo zaboravljeno, a baš to lepo - ljubav - postavio je na scenu Narodnog pozorišta Sombor.