Vesti

Narodno pozorište Sombor u 2019. godini

Tokom 2019. godine, predstave Narodnog pozorišta Sombor pogledalo je preko 26 hiljada gledalaca.
Odigrano je 137 predstava u Narodnom pozorištu Sombor, a 47 predstava na gostovanjima.
Učestvovali smo na 22 festivala sa 5 različitih predstava i osvojili 28 nagrada.
Osim Somboraca, sa nama se smejala i plakala publika u Novom Sadu, Subotici, Nišu, Jagodini, Beogradu, Šapcu, Zrenjaninu, Kikindi, Kragujevcu, Vranju, Užicu...
Naša maratonska publika, 2019. godine doživela je sjajan 27. Pozorišni maraton i time se za godinu približila jubilarnom, tridesetom izdanju Festivala.
Takođe, naše predstave su se igrale i na inostranim festivalima - u Rumuniji, Mađarskoj, Belgiji, Bugarskoj, Rusiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.
U 2019. izveli smo po pedeseti, jubilarni put, predstavu „Sestre Karamazove“ Svetislava Basare u režiji Radoslava Milenkovića i obeležili 21 godinu igranja predstave „Sumnjivo lice“ Branislava Nušića u režiji Jagoša Markovića.
I ove godine, pod pokroviteljstvom gradonačelnice Dušanke Golubović, uspešno smo realizovali projekat „Grad Sombor svojoj deci“, u aprilu i u oktobru. Na taj način, do naših mališana došlo je 8000 besplatnih ulaznica za 4 različite predstave.
Krajem godine, 23. novembra 2019, prvo smo pozorište koje je na scenu postavilo roman „Semper idem“ Đorđa Lebovića. Time smo nastavili niz predstava o znamenitim Somborcima. Prvi put smo našoj publici podarili predstavu koja traje šest sati i koju publika već obožava.