Vesti

Dvadeset prvi rođendan predstave SUMNJIVO LICE

Komedija Branislava Nušića SUMNJIVO LICE u režiji Jagoša Markovića imala je svoju premijeru 9. maja 1998. godine, a i dan danas, nakon dvadeset i jedne godine izvođenja, uživa veliku popularnost kod publike. Predstava je u Narodnom pozorištu Sombor imala sto i osamnaest izvođenja i pogledalo ju je preko 25000 gledalaca (ubrojavši i tri pretpremijere koje je predstava imala pre premijernog izvođenja).
Predstava je izvođena širom Srbije i učestvovala je na više festivala: 1998. Vršačka pozorišna jesen; 1999. Sterijino Pozorje, Novi Sad, 1999. Dani Komedije u Jagodini, 1999. Dani Zorana Radmilovića u Zaječaru, 1999. Nušićevi dani u Smederevu, Susreti profesionalnih pozorišta u Novom Sadu.
Predstava se igrala i u inostranstvu. U Ukrajini, na festivalu „Zlatni lav“ u Lvovu, a gostovala je i u Sloveniji, u Ljubljani i Celju.
Nagrade:
- Na 1. festivalu Vršačka pozorišna jesen osvojene su dve glumačke nagrade: Saša Torlaković za ulogu Jerotija i Radoje Čupić za ulogu Viće.
- Na IV festivalu Dani Zorana Radmilovića nagrada „Zoranov brk“ pripala je Saši Torlakoviću za ulogu Jerotija.
- Na 49. festivalu Profesionalnih pozorišta Vojvodine u Novom Sadu nagrada za glumačko ostvarenje pripala je Saši Torlakoviću za ulogu Jerotija.
- Na 6. pozorišnom Maratonu u Somboru 1998. godine „Sumnjivo lice“ je proglašeno za najbolju predstavu sezone i glumačke nagrade pripale su Saši Torlaković za ulogu Jerotija i Biljani Keskenović za ulogu Anđe.

Predstava će biti izvedena na svoj dvadeset prvi rođendan, u četvrtak, 9. maja u 20 sati, na Velikoj sceni.

Podeli sadržaj